TYPtoTAAL opleidingen
brengt je verder!
Onze typcursus geeft uw kind een leven lang een voorsprong!
Copyright © 2012
Lex Zwart
info@typtotaal.nl
Innovatie
Dit project is mede gefinancierd door de Europese Gemeenschap, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) en de provincie Drenthe, Innovatief Actieprogramma Drenthe 2008-2010
TYPtoTAAL is een betrekkelijk jong instituut. De achtergrond ligt echter al wat verder achter ons: een van de oprichters is tevens een van de laatsten die nog kan zeggen te beschikken over het Staatsdiploma Docent Machineschrijven.

Het meeste ervaring hebben we echter in het leren typen aan kinderen in de hoogste groepen van basisscholen. En, we hebben zelf kinderen; we weten waarover we praten. Nog belangrijker: we vinden het leuk hen te leren typen.

Taal houdt ons ook bezig, dat vindt u in onze naam terug. Zo hebben we ook specifieke taaltrainingen, o.a. voor dyslectici.

Omdat het ons steeds meer duidelijk werd dat met de toegenomen automatisering bij bedrijven en instellingen vakkennis en vaardigheden sterk achterbleven, en ook de waardering daarvoor, sloegen wij een nieuwe weg in.

Wij besloten tot twee vernieuwingen:

Veel mensen hebben geen vrolijke herinneringen aan hun typcursus. Daarom ontwikkelden we een methode die veel leuker is, maar vooral veel effectiever. Door de combinatie van zien, horen en doen leren we de kinderen spelenderwijs blindtypen in heel korte tijd. Deze software is volstrekt uniek.


Om altijd over een optimale situatie te kunnen beschikken ontwikkelden wij een mobiel leslokaal, het sleurlokaal. Deze knalgroene caravan is fleurig en kleurig ingericht en heeft tien werkplekken. Hij geeft ons ook het voordeel dat we onze cursussen overal kunnen verzorgen zonder een beroep te hoeven doen op faciliteiten ter plaatse.

Daarnaast doen we er veel aan om onze cursus niet alleen effectief te maken, maar ook leuk voor kinderen, met spelletjes, een beetje competitie en veel persoonlijke aandacht. Zo wordt leren typen leuk!